Cool Rides Online®
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: misfire help

  1. #1
    Legendary Member gothic_smurf_89's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    pennsylavina
    Posts
    744
    Blog Entries
    1
    Achievements & AwardsActivity StatsUser info
    Achievements Burning TiresStepping on the GasBuckling UpAt the Starting LineChecking the Gauges
    Awards CRO Member of the Week

    Default misfire help

    since i drop my engine in oct i been dealing with some issues

    last 2 months i been dealing with an misfire

    so far this is whats new
    ngk iridums spark plugs
    taylor 8mm wires
    wasnt them anyways but my olds were 4 years old

    ok so far i can claim its not coil packs or icm
    i have 2 coil packs 2-3 1-4
    i switch them around...still comes up as an misfire on 2
    i switched icm,same thing

    i moved my coilpack from back of engine to strut tower.and i have an 4 gauge wire from coil pack to block
    and i had to extend my wires.its not that though

    now since its an ecu car
    if an valve is stuck,,,whould the ecu tell it not to fire cyl number 2
    if the injector is not working.whould the ecu not fire cyl number 2

    trying to figure stuff out before i tear into it and spend money i dont need to

    any helpful info be helpful

    one way to tell if injector bad is take it out.check it and swap it with another...thats all i know.but wanna wait yet before doing that

    thx
    if you aint breaking it.you aint driven it right.haha

  2. #2
    CRO Senior Moderator Justa6's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    PONTIAC, Mich
    Posts
    4,327
    Blog Entries
    3
    Achievements & AwardsActivity StatsUser info
    Achievements Checkered FlagWide Open ThrottleBurning TiresBuckling UpStepping on the Gas
    Awards CRO ChampionCRO Blog ContributorSTA-BIL Featured Ride - May 2011CRO Member of the Week

    Default

    This seems to be a NEW problem since you installed the motor? Did you paint your crank pulley? Did you get paint on the contact for #2...? JUSTA guess.
    Always keep em smokin,,,,then let er drift!

  3. #3
    Hall of Fame Member Green Grabber's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Panama City, Florida
    Posts
    2,189
    Achievements & AwardsActivity StatsUser info
    Achievements Wide Open ThrottleBurning TiresStepping on the GasAt the Starting LineChecking the Gauges
    Awards CRO Member of the Week

    Default

    Quote Originally Posted by Justa6 View Post
    This seems to be a NEW problem since you installed the motor? Did you paint your crank pulley? Did you get paint on the contact for #2...? JUSTA guess.
    And a good guess at that, I know he justa put new plug wires on it but every time I have a miss, I go out and start it up in the dark, then look for arcing anywhere.
    Don't touch the trim!
    Green Grabber,2010 Hot Wheels K-Mart Street Beasts Maverick, 408 Stroker, Scat crank, Keith Black (icon) Forged Pistons, icon Forged I beam rods, Edelbrock Performer RPM heads, Comp Cams XE282HR cam, Crane Energizer Rockers, 2.02 Intake 1.60 Exhaust, Edelbrock Performer Intake, Quick Fuel 750 DP, TREMEC TKO 5 speed, Steeda shifter, 4:11 Trac Lok

  4. #4
    Legendary Member gothic_smurf_89's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    pennsylavina
    Posts
    744
    Blog Entries
    1
    Achievements & AwardsActivity StatsUser info
    Achievements Burning TiresStepping on the GasBuckling UpAt the Starting LineChecking the Gauges
    Awards CRO Member of the Week

    Default

    Quote Originally Posted by Green Grabber View Post
    And a good guess at that, I know he justa put new plug wires on it but every time I have a miss, I go out and start it up in the dark, then look for arcing anywhere.
    number 2 coil is not sparking,,,,,no spark into wire,,,so its before plugs and wires i am having the issue

    and justa,i had everything taped up that i didnt want paint on
    if you aint breaking it.you aint driven it right.haha

  5. #5
    CRO Senior Moderator Justa6's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    PONTIAC, Mich
    Posts
    4,327
    Blog Entries
    3
    Achievements & AwardsActivity StatsUser info
    Achievements Checkered FlagWide Open ThrottleBurning TiresBuckling UpStepping on the Gas
    Awards CRO ChampionCRO Blog ContributorSTA-BIL Featured Ride - May 2011CRO Member of the Week

    Default

    Last place in the chain to look bro. Coils, wires N plugs are good, other cyls are firing, only the trigger is left.
    Always keep em smokin,,,,then let er drift!

  6. #6
    CRO Senior Moderator Justa6's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    PONTIAC, Mich
    Posts
    4,327
    Blog Entries
    3
    Achievements & AwardsActivity StatsUser info
    Achievements Checkered FlagWide Open ThrottleBurning TiresBuckling UpStepping on the Gas
    Awards CRO ChampionCRO Blog ContributorSTA-BIL Featured Ride - May 2011CRO Member of the Week

    Default

    Ok....1 more guess. As both coil packs have their own wiring harness, did you mix up the connectors to the correct coil? Justa try switching them. If it doesn't help...switch em back.
    Always keep em smokin,,,,then let er drift!

  7. #7
    Legendary Member gothic_smurf_89's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    pennsylavina
    Posts
    744
    Blog Entries
    1
    Achievements & AwardsActivity StatsUser info
    Achievements Burning TiresStepping on the GasBuckling UpAt the Starting LineChecking the Gauges
    Awards CRO Member of the Week

    Default

    Quote Originally Posted by Justa6 View Post
    Ok....1 more guess. As both coil packs have their own wiring harness, did you mix up the connectors to the correct coil? Justa try switching them. If it doesn't help...switch em back.
    kinda hard to do.2 connectors.both diff sizes
    and where i added on.i double - triple checked them.even got pliers and squeezed them to be sure
    one dude thinks,if injector bad,it wont fire
    another dude said it wont.idk
    wished i know
    cause i hate to change injector,even just swap[ing them around to find out its not it and have to buy new o rings,you know,hate wasting money on stuff i dont need
    if you aint breaking it.you aint driven it right.haha

  8. #8
    Hall of Fame Member Green Grabber's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Panama City, Florida
    Posts
    2,189
    Achievements & AwardsActivity StatsUser info
    Achievements Wide Open ThrottleBurning TiresStepping on the GasAt the Starting LineChecking the Gauges
    Awards CRO Member of the Week

    Default

    I have a Ford that can pull it any place you need did I just type that? I should have said I have two Fords that can pull it any place you need!
    Don't touch the trim!
    Green Grabber,2010 Hot Wheels K-Mart Street Beasts Maverick, 408 Stroker, Scat crank, Keith Black (icon) Forged Pistons, icon Forged I beam rods, Edelbrock Performer RPM heads, Comp Cams XE282HR cam, Crane Energizer Rockers, 2.02 Intake 1.60 Exhaust, Edelbrock Performer Intake, Quick Fuel 750 DP, TREMEC TKO 5 speed, Steeda shifter, 4:11 Trac Lok

  9. #9
    Legendary Member gothic_smurf_89's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    pennsylavina
    Posts
    744
    Blog Entries
    1
    Achievements & AwardsActivity StatsUser info
    Achievements Burning TiresStepping on the GasBuckling UpAt the Starting LineChecking the Gauges
    Awards CRO Member of the Week

    Default

    mis is fix

    who wanna guess what was causing it
    if you aint breaking it.you aint driven it right.haha

  10. #10
    Hall of Fame Member Green Grabber's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Panama City, Florida
    Posts
    2,189
    Achievements & AwardsActivity StatsUser info
    Achievements Wide Open ThrottleBurning TiresStepping on the GasAt the Starting LineChecking the Gauges
    Awards CRO Member of the Week

    Default

    Quote Originally Posted by gothic_smurf_89 View Post
    mis is fix

    who wanna guess what was causing it
    A wire shorted out........or not connected!
    Don't touch the trim!
    Green Grabber,2010 Hot Wheels K-Mart Street Beasts Maverick, 408 Stroker, Scat crank, Keith Black (icon) Forged Pistons, icon Forged I beam rods, Edelbrock Performer RPM heads, Comp Cams XE282HR cam, Crane Energizer Rockers, 2.02 Intake 1.60 Exhaust, Edelbrock Performer Intake, Quick Fuel 750 DP, TREMEC TKO 5 speed, Steeda shifter, 4:11 Trac Lok


Share This Thread!

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email
Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Enter our Featured Rides Contest Let Us Show Our Support for You Become a CRO Champion!
Single Sign On provided by vBSSO